Više od stotinu dama igrom na terenima Riversidea obilježilo Međunarodni dan žena u golfu

05.06.2019

Više od stotinu dama, što natjecateljica, što onih koje su iz znatiželje po prvi puta došle upoznati golf, ispunilo je terene Golf kluba Riverside Zagreb, u sklopu ‘Women’s Golf Day’ međunarodnog događanja koje se 4. lipnja odvija u 46 zemalja svijeta. Bogatu i aktivnostima ispunjenu proslavu dana žena u golfu, u srcu naše metropole zajednički su organizirali Golf klub Albatros i GK Riverside.

I dok su mnogobrojne dame, među kojima su se mogla vidjeti i neka poznata lica poput Lane Pavić i Vanje Halilović, uz vrsne mentore i trenere prošle malu školu golfa, na Gradskom igralištu natjecateljice su odigrale Texas scramble na 9 polja u parovima.

Dobre atmosfere na terenu nije manjkalo, a svakako je poslužilo i lijepo vrijeme te vrhunska organizacija. Nagradu za prvo mjesto na ovom turniru uvjerljivo su ponijele Martina Čabraja i Ivana Brezinščak.

“Igramo tek godina dana i stvarno nismo očekivale da ćemo u ovakvoj konkurenciji osvojiti prvu nagradu. Svi koji žele igrati golf, pridružite se – stvarno se isplati!”, kratko su poručile pobjednice koje nisu mogle sakriti oduševljenje i iznenađenje kad su njihova imena pročitana kao ona na vrhu ljestvice.

Čak je sedam natjecateljica podijelilo drugo mjesto: Natalija Šimić, Ana Kaurin, Ajla Afgan, Maja Vidaković, Rina Aleksić, Tanja Milošak i Maja Bajraktarević. Nagrada za ‘The longest drive’ pripala je Tanji Milošak (168 metara), dok je nagradu za ‘Nearest to the pin’ primila Martina Čanaki.

Natjecateljski duh probudio se i kod dama koje su po prvi puta ispucavale loptice na driving rangeu ili su se okušale u preciznoj igri na greenu. Nakon što ih je sve vježbom zagrijala Lejla Dizdarević, u malom natjecanju škole golfa nagrade su osvojile Ina Šimičević i Tanja Soldo.

Ovo veliko događanje za promociju golfa u Hrvatskoj, pogotovo među ženskom populacijom, vodila je Ljiljana Vinković, a popratila je i Hrvatska televizija te Story. Predsjednik GK Riverside Damir Subašić i predsjednik GK Albatros Dalibor Ljubić istaknuli su da je i njih itekako ugodno iznenadio odziv žena na ovu zajedničku inicijativu te vjeruju da će ovo samo biti poticaj za još sličnih događanja.

Nakon igre, svi okupljeni zabavili su se uz prigodni program u klubu, a dodjelu nagrada svečano su otvorile mažoretkinje iz Krašića, viceprvakinje Hrvatske koje ove godine obilježavaju jubilarnu desetu godinu postojanja. Da u budućnosti u što većem broju dođu na golf terene, sve je žene pozvala i Sandra Dragičević jer, kako je istaknula – žene su zakon!

“Trebamo čuvati i cijeniti ono što imamo, a prije svega to je ovaj prekrasan golf teren koji imamo u srcu Zagreba. Moramo čuvati i tradiciju ove igre i bilo bi zaista lijepo da se pojača broj žena koje ćemo nadalje viđati na terenima golf kluba Riverside”, zaključila je na samom kraju Ljiljana Vinković.

U nastavku pogledajte galeriju izabranih fotografija, a sve fotografije možete pronaći na OVOM LINKU.