Tečaj golfa Kluba Riverside Zagreb završila i druga skupina oduševljenih profesora osnovnih škola

15.06.2018

Tek kada prvi put ‘okuse’ pravi teren, polaznici škole golfa shvate zašto smo ih neke stvari učili, zašto smo ih ispravljali i inzistirali na nečemu što im možda nije u početku bilo logično. Tek na terenu sve sjedne na svoje mjesto – rekao je trener Nikola Smoljenović nakon druge uspješne škole osnova golfa za profesore tjelesnog odgoja zagrebačkih osnovnih škola, koju organizira Golf klub Riverside Zagreb.

Škola, kroz koju se desetak polaznika moglo upoznati s osnovama golfa, kratkom i dugom igrom, pravilima i nekim osnovnim tehnikama, kulminirala je “mini turnirom” na dvije rupe u kojem su polaznici, podijeljeni u dvije grupe, 11. lipnja 2018. mogli pokazati naučeno. Smoljenović je na terenu vodio skupinu “ljevaka” s kojima, je kako kaže, bio iznimno zadovoljan.

“Moja je ekipa zadnji dan na terenu bila odlična. Sve što smo govorili o koncepciji igre, mislim da su shvatili. Svatko je odigrao po nekoliko vrlo lijepih lopti, a shvatili su i da je kratka igra ta koja donosi rezultat”, pohvalio je svoju skupinu ovaj iskusni trener.

S druge strane, polaznici su za školu golfa imali samo riječi hvale i nisu skrivali oduševljenje, za koje vjeruju da će uspjeti prenijeti i svojim kolegama, i djeci u školama iz kojih dolaze.

“Bilo je izvrsno. U početku sam mislila da je riječ o nekom usporenom sportu, ali moram priznati da golf poprilično diže adrenalin, tako da je bilo itekako zanimljivo. Nadam se da će ovi treninzi dobiti i svoj nastavak”, sa smiješkom je na kraju tečaja rekla Branka Biondić iz Osnovne škole Ivana Meštrovića. Tihomir Lehunšek iz Osnovne škole Bukovac dodao je da su treneri bili iznimno strpljivi i vrhunski, ali je kritičan bio prema svojoj igri jer, kako kaže, on sam nije bio dovoljno strpljiv.

“Prejak sam bio na palici. Ali mi je zato bio poseban užitak svaki put kad sam na driving rangeu mogao ispucavati loptice”, zaključio je, na što mu je trener pripremio još jednu košaru loptica, da ih ispuca za kraj tečaja.

Trener Darko Ljubanović naglasio je pak kako povratne informacije pokazuju da je svim profesorima po završenom tečaju golf postao mnogo interesantniji nego što su to očekivali u prvi mah.

“Jako mi je drago da smo krenuli u akciju popularizacije golfa među profesorima osnovnih škola na području Grada Zagreba, da pokušamo približiti sport široj populaciji i skinuti te neke negativne konotacije koje se u našem društvu vežu uz golf. Mislim da smo stvarno uspjeli zaintrigirati sve te ljude koji su već više-manje uključeni u sport, a drago mi je i što smo na kraju vidjeli sretne osobe na treningu. Cijela ova akcija Kluba Riverside vrlo je važna za osvještavanje šire javnosti o golfu i siguran sam da smo u svim ovim polaznicima dobili nove promotore sporta. Napravili smo velik korak prema konačnom cilju, a to je snažnija popularizacija golfa u Hrvatskoj”, rekao je Ljubanović.

Polaznici su, dodao je, bili odlični, s njima je bilo ugodno raditi, a i svi su dolazili na vrijeme što je u današnje vrijeme, uz brojne obveze, mnogima sigurno bilo teško. Sljedeći korak kojem se treneri raduju jest svakako potencijalni rad s učenicima škola iz kojih dolaze profesori.

“Pozivamo svu djecu da nam se priključe. Imamo osiguran kvalitetan kadar, kvalitetnu opremu i kvalitetnu školu, sigurno neće biti razočarani ako se okušaju u golfu. Bavit će se zdravim sportom u prirodi, mi ćemo ih pokušati izgraditi kao mlade golfere, a radit ćemo i na njihovoj socijalizaciji, i na tome da se polako priključe svijetu odraslih kroz sport kao što je golf”, na kraju je poručio Ljubanović.

U nastavku pogledajte galeriju fotografija…