Školu osnova golfa završila prva skupina prosvjetnih djelatnika

22.05.2018

Prva skupina prosvjetnih djelatnika završila je sredinom svibnja školu osnova golfa u Golf klubu Riverside Zagreb. Deset polaznika imalo je priliku naučiti osnove kratke i duge igre te pravila i etiku ponašanja, kako bi svoja znanja i iskustva mogli predstaviti djeci i njihovim roditeljima u zagrebačkim školama u kojima rade.

Tečaj, koji je trajao deset sati, vodili su iskusni treneri Nikola Smoljenović i Miro Raić, a na zadnjem satu polaznici su mogli u praksu staviti sve naučeno, i to na “mini turniru” na dvije rupe. Trener Miro Raić bio je zadovoljan napretkom polaznika, pogotovo iz razloga što većina njih nikad prije nije stala na golfski teren, a sad već razmišljaju o nastavku treniranja.

“Bilo je zaista fantastično proći jednu ovakvu edukaciju, u ovoj predivnoj oazi gotovo u centru Zagreba. Čovjek nauči nešto o ovom sportu u ugodnom društvu, uz zaista izvrsne trenere”, rekao je Davor Gagro iz Osnovne škole Vukomerec.

Oduševljenje školom golfa nije skrivao ni Dalibor Dedić iz Osnovne škole Gračani, koji je dodao da mu je u početku sve izgledalo vrlo jednostavno, pogotovo kad se gleda kako igraju profesionalci, ali je riječ o motorički vrlo zahtjevnom sportu koji će svakako nastaviti igrati i nakon ove škole.

“Budući da se nitko od nas prije nije bavio golfom, svima nam je ovo bilo novo iskustvo i nova spoznaja. Priroda, dobro društvo, nova tehnika, nova pravila ponašanja… Mislim da će za najmlađe biti dobro da uđu u svijet golfa, okuse ga i nauče nešto novo, a na njima će biti, ako im se svidi, da možda i sa svojim prijateljima i obiteljima dođu ovdje u prirodu igrati i družiti se. Ovo je zaista sport u kojem mogu uživati svi, od najmlađih do najstarijih. A treneri su ljudi s mnogo iskustva i znanja, koji su nam sve to lijepo metodički prenijeli i pomogli nam da se pronađemo u golfu”, istaknuo je Ivan Jelavić iz Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba.

Polaznici su nakon zadnjeg sata za sjećanje na dar dobili kapu i majicu, a u isto vrijeme već je trajao trening nove skupine prosvjetnih djelatnika, koji će također u kratkom roku ovladati osnovama golfa.

U nastavku pogledajte galeriju fotografija…