Prva skupina djece krenula u školu golfa koju sufinancira GK Riverside Zagreb

20.08.2019

Nove mlade nade golfa krenule su 19. kolovoza na teren i započele svoje prve satove edukacije u školi golfa za djecu, koju organizira GK Riverside Zagreb u sklopu svoje Golf akademije. Podsjetimo, Klub je osigurao sufinanciranje ove škole, tako da je ona za djecu i roditelje gotovo besplatna.

“Želim vam dobrodošlicu u najljepši i najzanimljiviji sport koji postoji”, slikovito je na početku ovog sportsko-edukativnog druženja djecu i njihove roditelje pozdravio Damir Subašić, predsjednik Golf kluba Riverside Zagreb. Dodao je kako je namjera djecu naučiti osnove i pokazati im kako da uživaju u golfu baš kao pravi golferi.

Dok je prva grupa polaznika ispucavala svoje prve loptice i učila osnove golfa pod vodstvom iskusnog trenera Darka Ljubanovića, roditelji nisu skrivali zadovoljstvo inicijativom Kluba.

“Prošle godine djeca su mi upoznala golf u sklopu Odmorka i poželjela se obvezno vratiti. Pozdravljam ovu inicijativu Kluba Riverside Zagreb, koja zaista omogućuje svakom djetetu da se upozna s jednim ovako zanimljivim sportom, s kojim mnogi i nisu u doticaju. A uza sve, tu je još i dobra lokacija s prekrasnom prirodom, zaista opuštajuće. Moram priznati da i mene zanima barem pokušati”, rekla je Nikolina Husnjak, koja je na školu golfa dovela svoje dvoje djece, Martina i Klaru.

“Željeli smo omogućiti djeci da vide što je golf i da ga osjete na terenu. Odlična je inicijativa Kluba da sufinancira ovu školu jer je slična inicijativa i mene upoznala s golfom prije 35 godina. Važno nam je promijeniti percepciju golfa i među djecom i među roditeljima, jer mnogi i ne znaju kakva se divna priroda i tereni nalaze tako blizu centra Zagreba. Ovaj dan je jedan mali korak da golf približimo svim našim građanima. Što se tiče mlađih generacija u golfu, tu leži velik potencijal, posebice zbog mentaliteta ovog podneblja jer se pokazalo da je dosta Hrvata izvrsno u individualnim sportovima, a jedan od njih je i golf. Klub je ovdje za mlade, imaju sve prednosti, a nadalje je sve na njima i njihovu radu, koji može donijeti velike rezultate”, istaknuo je učitelj golfa Bogdan Palovšnik.

Inače, ova škola golfa za djecu traje ukupno 12 sati, a polaznici su podijeljeni u dvije grupe, mlađu (7 do 10 godina) i stariju (10 do 14 godina). Cilj je popularizirati sport među novim generacijama, upoznati djecu s osnovnim tehnikama igre, a u edukaciji je zastupljen i razvoj interpersonalnih vještina. Nakon 12 sati osnova, roditelji i djeca upoznaju se s mogućnostima nastavka školovanja i treninga.

Ne treba zaboraviti da su mlađe generacije Golf kluba Riverside Zagreb vrlo aktivne i postižu sve zapaženije rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima.