Održano veliko finale Maxx Royal Kupa u Turskoj

12.12.2018

 

Veliko finale Maxx Royal Kupa održalo se 5. do 8. prosinca u Beleku u Turskoj, na Montgomerie terenu, a na njemu su se istaknuli i članovi našega Golf kluba Riverside Zagreb, koji je ujedno i partner Maxx Royala.

Boje našeg kluba branili su Vlatko Cvrtila, Martina Čanaki, Lovro Horvat. Martina i Lovro našli su se među nagrađenima. Pobjedu na ovom velikom golfskom natjecanju odnio je turski golfer Recep Turan. Valja napomenuti da se natjecalo čak 136 golfera iz 20 zemalja, koji su svoje mjesto u finalu zaslužili na 22 turnira na europskim terenima tijekom godine.

“Sudjelovanje na Maxx Royal Cupu za mene je bio poseban doživljaj iz brojnih razloga. Prije svega bih istaknuo odličnu organizacija i ljubaznost domaćina na svakom koraku. Drugo, imao sam priliku igrati s odličnim igračima i vidjeti kako donose odluke na terenu, odnosno kako razvijaju strategiju igre. Treće, oduševila me vrlo vedra i otvorena golferska atmosfera, što je rezultiralo i brojnim pozivima na klupske turnire u drugim državama. Četvrto, savršeno uređen teren kojeg sam uspio igrati i pod svjetlima noću, što je poseban doživljaj. I na kraju ono najvažnije – odlične igre naših najboljih igrača Martine i Lovre čime su na najbolji mogući način predstavili naš klub”, rekao je nakon turnira Vlatko Cvrtila, predsjednik kluba Riverside Zagreb.

Inače, finale Maxx Royal Kupa polučilo je golem medijski interes.

“Max Royal Kup iznimno je doprinio razvoju golf turizma u Turskoj. Sada će se usmjeriti i prema Aziji kako bi i tamo predstavio Belek kao vrhunsko golf odredište. Kao dio turnira u 2019. posjetit ćemo Koreju, Kinu, Indiju i Japan”, istaknuo je Cahit Sahin, generalni menadžer Mantgomerie Maxx Royala.