Na Otvorenom klupskom prvenstvu Kluba Riverside Zagreb briljirali Martina Čanaki i Lovro Horvat

02.09.2018

Golf klub Riverside Zagreb u rujan je ušao “na velika vrata” – Otvorenim klupskim prvenstvom 2018, koje ni kiša nije spriječila da se održi prvog dana u mjesecu, uz podršku sponzora turnira, Montgomerie Maxx Royal Kluba iz Turske.

Igralo se na velikom, natjecateljskom igralištu te na malom, gradskom, a snage je odmjerilo ukupno 64  igračica i igrača. Dok je većina natjecatelja pokazala da ih mokri i skliski travnjaci ne mogu pokolebati u „lovu“ na što bolji rezultat, posebno su briljirali Martina Čanaki i Lovro Horvat koji su, uz trofejno prvo mjesto u kategorijama Bruto Dama i Bruto Gospodin, osvojili nagrade i u drugim kategorijama turnira.

“Vrlo sam sretna zbog broja ljudi koji su se prijavili na našem prvom turniru Golf kluba Riverside i što se igralo na terenu pod ovakvim uvjetima. Ipak, najviše me veseli činjenica da smo na gradskom igralištu imali i deset početnika. Želja kluba je da takvih ima i više te da se golf popularizira, a ne da se shvaća kao elitistički sport”, rekla je pobjednica Martina Čanaki.

Sponzor turnira, Maxx Royal, pobjednike je darivao vrlo vrijednim poklonima. General Manager Maxx Royala, Cahit Sahin, koji je uz predsjednika Golf kluba Riverside Zagreb Vlatka Cvrtilu otvorio dodjelu nagrada, u svom se uvodnom govoru našalio kako je prvi puta u našoj zemlji u kojoj se, osim dobrog nogometa, igra i dobar golf, a da je kiša bila pravo ugodno osvježenje nakon visokih temperatura pod kojima su igrali u Turskoj.

Njegov kolega Eugen Mesares, EWNS Group CEO, izrazio je oduševljenje zelenilom i cijelim izgledom terena te rekao da se ovdje osjećao kao da je dio obitelji. “Ovo je prvi turnir kojeg smo imali u Zagrebu, ali ne i zadnji jer se iduće godine vraćamo”, dodao je.

Predsjednik Kluba Riverside Zagreb Vlatko Cvrtila istaknuo je pak veliko zadovoljstvo suradnjom s klubom Maxx Royal.

“Omogućili su nam da uđemo u mrežu najboljih klubova u Europi i da se zajedno družimo u finalu u Turskoj. Siguran sam da će dosta naših tamo otići, ne samo oni koji će se natjecati, nego oni koji će i navijati”, rekao je Cvrtila.  Veliku zahvalu uputio je i direktoru Riverside golfa Zagreb Antunu Mikecu, koji je i omogućio cijeli turnir, a na turniru je i sam osvojio nagradu.

A sreću zbog osvojenih nagrada nije mogao sakriti ni Lovro Horvat, koji se upravo zahvaljujući postignutom visokom rezultatu plasirao na MaxxRoyal Cup, koji će se održati u Beleku u prosincu ove godine.

“Uzbuđen sam i sretan što sam pobijedio. Bilo je malo sunca, malo kiše, no to nije bio problem. Jedva čekam otići u Tursku!”, rekao je Lovro.

Rezultati:

Nagradu “Bruto Gospodin” ponio je Lovro Horvat, dok je nagradu “Bruto Dama” osvojila Martina Čanaki. Nagrada “Bruto Senior” otišla je u ruke Željka Vučemila, a nagrada “Bruto Junior” u ruke Josipa Božića. Nagradu “Bruto Super Senior” ponio je Antun Mikec.

Nagradu “Nearest to the pin” ponijeli su Martina Čanaki i Dušan Jović, “The longest drive gospoda” Lovro Horvat, a “The longest drive dame” Martina Čanaki.

U Neto A kategoriji prvo mjesto pripalo je Velimiru Čerkezu, drugo mjesto Želimiru Feitlu, a treće Nikoli Kovačeviću.

U Neto B kategoriji prvo mjesto pripalo je Milki Spaić, drugo mjesto Anti Čuli, a treće Željku Mariću.

U Neto C kategoriji nagradu za prvo mjesto ponio je Mike Ivan Mikec, za drugo mjesto Borislav Škegro, a treće mjesto Dušan Jović.

Na Gradskom igralištu nagradu “Neto Gospodin” ponio je Ivan Kutija, a “Neto Dama” Ivana Orlović.

U nastavku pogledajte galeriju fotografija s turnira…