Održan 2. Captain’s Cup, pobjedu opet odnio Ivan Vučemil

07.07.2019

Ni visoke temperature, niti otvorena sezona godišnjih odmora nisu stali na put vrlim golfericama i golferima Golf kluba Riverside Zagreb, koji su u subotu, 6. srpnja 2019. odmjerili snage na drugom po redu Captain’s Cupu. Pehar turnira ostao je u rukama prošlogodišnjeg pobjednika, Ivana Vučemila, koji je razloga za slavlje imao i u još nekoliko kategorija.

“Najviše mi je drago da sam po prvi put, uz ukupan rezultat uspio osvojiti i ‘Nearest to the pin’ i ‘The longest drive’. Imao sam dobar rezultat, svi mi čestitaju na -4, ali s udarcima koje sam imao mislim da sam mogao igrati čak i bolje. Ne mogu se žaliti, ali nekoliko puttova sam mogao bolje odigrati. Ali ne mogu ništa pripisati vrućini jer u srpnju inače dobro igram”, podijelio je svoje dojmove Vučemil. Mladi Riversideov reprezentativac kratko se osvrnuo i na Europsko prvenstvo u Poljskoj koje mu slijedi te je dodao da se osjeća u dobroj formi i vjeruje kako i tamo može postići dobar rezultat.

Kapetan Miljenko Rebić nije skrivao zadovoljstvo turnirom.

“Bilo mi je zadovoljstvo organizirati ovaj turnir i drugi put za redom, sad s novom upravom Kluba, i sretan sam kako je sve prošlo. Mislim da će s ovom godinom moja ‘karijera’ kapetana završiti, ali siguran sam da će ovaj turnir nastaviti rasti, pozivati ljude na ovakva predivna druženja i natjecanja koja stvaraju jako pozitivnu atmosferu u Klubu. A što se ovoga turnira tiče, moram reći da su rezultati izrazito pozitivno iznenađenje, pogotovo naših mladih snaga koje nevjerojatno dobro igraju”, istaknuo je Rebić.

“Zahvaljujem svima koji su došli i svojom igrom uveličali ovaj klupski turnir i tako pokazali njegov značaj. Ovakva ugodna druženja uz golf i natjecateljski duh, a pogotovo izvrsni rezultati idu na veliku čast našega Kluba”, dodao je Damir Subašić, novoizabrani predsjednik GK Riverside Zagreb. Posebno je na organizaciji zahvalio natjecateljskom odboru kojeg su činili Miljenko Rebić, Bogdan Palovšnik te Goranko Pavelić, koji je najboljim natjecateljima na kraju i dodijelio nagrade.

Direktor terena Bogdan Palovšnik za sam kraj najavio je i nove turnire koji, nakon ljetne stanke, počinju 19. i 20 kolovoza kada će biti održan Six Continents Cup u organizaciji Hrvatske udruge iseljenika. Slijedit će PBZ Trophy S&T Open 24. kolovoza, zatim Otvoreno prvenstvo Međimurja 31. kolovoza te Klupsko prvenstvo 1. rujna.

Rezultati

Na prigodnoj svečanosti i druženju nakon turnira podijeljeni su trofeji, a Ivan Vučemil, kao ukupni pobjednik turnira, ponio je i nagrade “Bruto Gospodin”, “Nearest to the pin” (1,6) i “The longest drive” (307).

Nagradu “Bruto Dama” osvojila je Snježana Crnoglavac. Nagradu “Bruto Senior” primio je Ante Lebo, dok je nagrada “Bruto Junior” otišla u ruke Lovre Horvata.

U Neto A kategoriji prvo mjesto pripalo je Ivici Šimunoviću, drugo mjesto Gordanu Muškiću, a treće Vlatku Cvrtili.

U Neto B kategoriji prvo mjesto pripalo je Dini Glavašu, drugo mjesto Ivanu Čuli, a treće Krešimiru Petroviću.

U Neto C kategoriji nagradu za prvo mjesto ponio je Vladimir Matjačić, za drugo mjesto Marko Rebić, a treće mjesto Dinko Mihelčić.

U malom natjecanju u puttingu, nakon turnira, pobjedu je odnio Josip Božić.

U nastavku pogledajte galeriju fotografija s turnira…