Odmorko u Klubu Riverside: tečaj golfa završilo više od 40 školaraca

01.09.2018

Koliko je golf djeci zanimljiv i atraktivan pokazao je i program Odmorko, koji se krajem ovoga ljeta odvijao i u organizaciji Golf kluba Riverside Zagreb. Školarci su vrijeme prije početka nove školske godine mogli kvalitetno provesti i naučiti te unaprijediti osnovna znanja o golfu, i to uz iskusne trenere.

U petak, 31. kolovoza 2018., program je završila druga skupina školaraca na Odmorku, a treninzi su im trajali od ponedjeljka do petka po dva sata. S ukupno deset sati treninga djeca su naučila osnove golfa, odnosno “brusili” su tri tehnike koje se u golfu smatraju temeljnima, kako je objasnio trener Nikola Smoljenović, a to su igra na putting greenu, potom chipping kako bi lopticu što više približili zastavici na greenu te ispucavanje dugih loptica na driving rangeu.

“Skupina je bila odlična, monolitna. Surađivali su i bodrili jedni druge. Bila je to dječja, ali ozbiljna skupina”, pohvalio je mlade igrače trener Nikola. Dodao je da su ove godine na Odmorku bila i djeca koja su svoj prvi susret s golfom imala lani, također u sklopu istog programa, a kod njih se vidi velik napredak u igri s obzirom na već usvojena znanja.

“Do sada sam se okušao u tenisu i stolnom tenisu, a moram reći da mi je ovo upoznavanje s golfom bilo vrlo zanimljivo”, rekao je mladi Lovro Međimorec, koje će ove godine krenuti u srednju školu, i to u MIOC. Lovro se u mini-natjecanju zadnjeg dana treninga istaknuo kao pobjednik, a priznao je da bi se volio i dalje baviti golfom.

“Na golfu sam mnogo toga naučila, bilo mi je zabavno i upoznala sam nove prijatelje. Bilo je i jako korisno, a toliko mi se svidjelo da bih voljela nastaviti trenirati ovaj sport. I treneri su bili super, baš mi je bilo cool“, podijelila je svoje dojmove Iva Bistrović iz Osnovne škole Petra Zrinskog.

U dvije skupine, na Odmorku je ovog ljeta osnove golfa svladalo više od 40 školaraca, a u Klubu Riverside iduće godine očekuju još i više polaznika.

U nastavku pogledajte galeriju fotografija s turnira…