Najstariji i najmlađi hrvatski golf klubovi udružili snage i organizirali Kup Zagreba

12.11.2019

Najmlađi klub u Lijepoj Našoj, GK Riverside Zagreb, te najstariji golf klub u Hrvatskoj, GK Zagreb, udružili su snage i protekle subote na Riverside terenima održali Kup Zagreba. Igralo se na 18 rupa Stableford, a natjecateljski odbor činili su Bruno Badurina, Goranko Pavelić i Bogdan Palovšnik.

“Sretan sam i ponosan što smo, pored brojnih uspješnih akcija u posljednjih šest mjeseci, uspjeli pokrenuti i ovu lijepu suradnju s našim najstarijim golf klubom, na čemu sam im iznimno zahvalan. Ova suradnja, naime, vodi ka nizu međuklupskih susreta u idućoj sezoni, a u konačnici i nizu turnira u okviru Zagrebačke lige”, rekao je Damir Subašić, predsjednik GK Riverside Zagreb.

“Ideja je bila okupiti golf klubove Zagreba i Zagrebačke županije kako bi se bolje upoznali i sportski nadmetali, ali ujedno i ostvarili snažniju međuklupsku suradnju. S idejom toga koncepta javili smo se Klubu Riverside Zagreb, koji je najmlađi, ali i najveći, pa smo zajedničkim snagama organizirali ovaj prvi Kup Zagreba. Zadovoljan sam odazivom, a vjerujem da će se ubuduće pridružiti i klubovi koji su sad bili spriječeni. Štoviše, vjerujem da je ovo dobar temelj za iduću sezonu i izvrstan početak Zagrebačke lige”, istaknuo je Bruno Badurina, predsjednik GK Zagreb.

Nakon natjecanja dodijeljene su i nagrade, a natjecatelji su rangirani skupnim bruto i neto rezultatom.

Pobjednik natjecanja, koji je osvojio prvo mjesto u skupini A, je Ante Lebo (GK RIVERSIDE ZAGREB). Drugo mjesto skupine A pripalo je Želimiru Feitlu (GK 4 RIJEKE), a treće Frani Marinčiću (GK ALBATROS).

U skupini B prvu nagradu ponijela je Ana Jakopović (GK BAN JELAČIĆ), drugu nagradu osvojio je Miroslav Dinčić (GK RIVERSIDE ZAGREB), a treću Gordan Širola (GK RIVERSIDE ZAGREB).

U skupini C prvo mjesto osvojio je Ratko Vlajo (GK RIVERSIDE ZAGREB), drugo mjesto Dušan Bulatović (GK RIVERSIDE ZAGREB), a treće Zrinka Tankosić (GK RIVERSIDE ZAGREB).

Nagradu ‘Nearest to the pin’ osvojio je David Dobrila, a nagradu ‘The longest drive’ dobio je Jerko Marić.

Dodijeljene su i ekipne nagrade.

Ekipno gospoda:

  1. mjesto: GK Riverside 2 (David Dobrila, Marin Filipović, Želimir Feitl, Gordan Širola)
  2. mjesto: GK Riverside 1 (Ante Lebo, Željko Orszag, Stephane Tijardović, Vlatko Cvrtila)
  3. mjesto: GK Albatros (Davor Šerbec, Frano Marinčić, Dalibor Ljubić)

Ekipno dame:

  1. mjesto: GK Ban Jelačić (Ana Jakopović)
  2. mjesto: GK Riverside 1 (Ljerka Vajagić)
  3. mjesto: GK Riverside 2 (Zrinka Tankosić)