Mališani na terenu: ‘Djeca se igrajući golf uče disciplini i koncentraciji, uz druženje na otvorenom’

21.08.2019

I mlađa skupina djece krenula je u školu golfa koju organizira GK Riverside Zagreb u sklopu svoje Golf akademije. Svoj prvi sat na terenu, učeći osnove ovog sporta, proveli su u utorak 20. kolovoza. Oduševljenje nisu skrivali ni najmlađi, a ni njihovi roditelji.

“Naša kćer Mia počela je igrati golf već s dvije godine, kada je loptice počela pucati plastičnim palicama, a tu ljubav prema golfu naslijedila je od tate. Zato smatram kako je inicijativa Kluba da djeca krenu u školu golfa – odlična, jer djeca se tako ovdje u Zagrebu mogu i igrati i družiti uz ovaj sport. Golf nije nedostižan, kako to mnogi misle, to je jako lijep sport, i za djecu i za odrasle. Djeca se igrajući uče disciplini i koncentraciji, uz to što provode vrijeme na otvorenom i družeći se”, rekla je Sanja Babić, dok je njezina kćer odlučno ‘spremala’ loptice na greenu.

Ovoga puta mališani su trening počeli pod budnim okom vrsnog trenera Nikole Smoljenovića, iskusnog animatora koji, baš kao i drugi treneri Kluba, pristup prilagođava uzrastu djece i njihovim potrebama.

“Svakoj skupini djece pristupamo na specifičan način. Ovakvoj, mlađoj skupini škola golfa mora biti igra, jer bi ih preozbiljan pristup odbijao od sporta. Njima je najzanimljivije naučiti osnove u toj mjeri da se za njih mogu organizirati mala natjecanja u kojima će odmjeravati snage na zabavan način i tako učiti. Starija skupina spremna je, s druge strane, učiti onako kako uče i odrasli”, rekao je trener Smoljenović. Dodao je također da je u toj dobi, kod djece koja se zainteresiraju za golf ili bilo koji drugi sport, najvažnija podrška roditelja, stoga i oni moraju doći i vidjeti što i kako njihova djeca uče i treniraju, te im aktivno pomagati u daljnjem napretku.

Smoljenović je istaknuo da je važno što više novih generacija u Hrvatskoj privući golfu, kako bi ‘iskočili’ pojedinci koji bi postali sportaši što konkurentniji na natjecanjima, koji bi rasli kroz međusobnu zdravu kompetitivnost i jednoga dana stremili nastupima u reprezentaciji te doživjeli to kao velik osobni doseg. Upravo je stoga važna popularizacija golfa i rad na edukaciji kakav provodi Golf klub Riverside Zagreb, a ova škola za djecu prvi je korak koji se mnogima svidi pa požele i ostati u golfu.

Podsjetimo, zahvaljujući GK Riverside Zagreb, za djecu je ova škola golfa u trajanju od 12 sati praktično besplatna (plaća se samo mala participacija). Cilj je popularizirati sport među novim generacijama, upoznati djecu s osnovnim tehnikama igre, a u edukaciji je zastupljen i razvoj interpersonalnih vještina. Nakon 12 sati osnova, roditelji i djeca upoznaju se s mogućnostima nastavka školovanja i treninga.