Klub poziva članove da se prijave na besplatni tečaj bridža

19.06.2019

Uz sunčane dane koje naši članovi vole u što većoj mjeri provoditi na zelenom terenu, Golf klub Riverside Zagreb poziva sve zainteresirane da svoje druženje nastave i za ‘zelenim stolom’. Naime, kako bi produljio međusobno druženje tijekom sezone, ali i izvan sezone golfa, Klub članove poziva da nauče BRIDŽ, i to na besplatnom tečaju za sve članove i osobu u pratnji.

Osnovni tečaj počeo bi iza 7. listopada, trajao bi tri mjeseca, dva puta po dva sata u tjednu u poslijepodnevnim satima, a održavao bi se u prostorijama na prvom katu klupske kuće.

Prijave su u tijeku, a radi pravodobne organizacije tečaja i termina predavača, pozivamo zainteresirane članove da se prijave prije sezone godišnjih odmora, najkasnije do 30. lipnja 2019. Prijave se šalju e-mailom koordinatorici ove aktivnosti Milki Spaić na: mspaic@net.amis.hr.

A što je uopće bridž i zašto bi našim članovima mogao biti zanimljiv?

Smatra se da je bridž najsavršenija intelektualna igra koju je ljudski um izmislio. Ljepotu ove igre teško je opisati, jednostavno je treba naučiti, a sposobna je život učiniti ljepšim i interesantnijim te unijeti razonodu u prijateljskim i klupskim druženjima.

Bridž je najsuperiornija igra s kartama i svjetski priznati misaoni sport, čak i olimpijski. Po mnogim obilježjima sliči šahu, ali je dinamičniji.

Riječ je o timskoj igri, četiri igrača sjede za stolom, i igraju dva protiv dva. Igra zahtijeva komunikaciju i suradnju s partnerom. Igra se standardnim (francuskim) špilom od 52 karte, koje su raspodijeljene u četiri boje po 13 karata. Od igrača se traži upornost, koncentracija te pobjednički mentalitet.

Igra je uzbudljiva, zahtjevna, frustrirajuća i zahvalna, s izrazito sportskim elementima. Bridž je jedna od rijetkih igara koja stimulira obje polovice mozga, neiscrpan poticaj na razmišljanje i umni napor. Igrači svaki put koriste i unapređuju vještine u komunikaciji, logičkom zaključivanju, matematici, memoriji i psihologiji.

I zato Riverside Zagreb još jednom poziva sve svoje članove da se okušaju i u bridžu, kako bi svoja druženja u dinamičnoj i veseloj atmosferi nastavili i izvan travnjaka. A ako netko slučajno ne bude mogao prisustvovati nekom od predavanja, zbog puta ili drugih obveza – nema problema. Predavač će sve lekcije polaznicima poslati i e-mailom.

Prijavite se do kraja mjeseca, klupska bridž druženja počinju ujesen!