Juniorski turnir GK Riverside Zagreb nadmašio očekivanja i pokazao velik interes djece za golf

10.11.2019

Na golf terenima Riversidea Zagreb uvijek je živo, ali protekle je subote atmosfera bila posebno vesela i razigrana. Više od stotinu djece, što natjecatelja juniora, što mališana koji su po prvi puta došli ‘okusiti’ svijet golfa, u pratnji svojih roditelja ispunilo je terene na velikom događanju koje je organizirao Golf klub Riverside Zagreb i njegova Golf akademija.

Juniorski turnir započeo je u jutarnjim satima na Gradskom igralištu, i to u četiri kategorije, ovisno o dobi i završenoj razini škole golfa. Tako su se natjecali na devet, pet i tri rupe, a najmlađi su imali natjecanje u puttu i chipu. Po završetku natjecanja, nakon što su se okrijepili u klupskoj kući, mališanima su podijeljene medalje.

Svečanost dodjele nagrada otvorio je Damir Subašić, predsjednik GK Riverside Zagreb, koji je naglasio kako su svi u Klubu impresionirani velikim odazivom na ovo događanje.

“Klub je osnovao Golf akademiju, a njena je svrha školovati djecu i mlade generacije golfera, i to na taj način da to bude svima dostupno. Stoga je početnički tečaj za djecu i roditelje praktički besplatan, a s time ćemo i nastaviti jer nam je to glavna misija. Svi mi golferi i golferice iz Kluba uživamo u ovoj igri, i želimo tu radost prenijeti i na mlade generacije”, istaknuo je Subašić.

Pogledajte prilog HRT-a s turnira

“Danas smo zaista ponosni jer smo u zadnjih šest mjeseci organizirali školu golfa, koju je završilo više od 70 polaznika, od kojih je većina zaigrala na ovom juniorskom turniru. Veliko hvala djeci, ali i roditeljima koji ih u ovome podržavaju. Za kraj želim dodati da je naš cilj demistificirati golf. Svi vi koji ste sudjelovali u ovom događanju sami ste vidjeli i iskusili koliko je golf pristupačan i zato vas molimo da prenesete tu poruku dalje, svojim prijateljima, susjedima i poznanicima, kako bi u idućoj sezoni zajedno još više djece maknuli s ‘ulice’ i doveli ih u ovaj prekrasan ambijent uz zabavu, divan sport i edukaciju”, istaknuo je predsjednik Kluba te je dodatno zahvalio svim trenerima koji su zaslužni za rad s djecom – Bogdanu Palovšniku, Miri Raiću, Nikoli Smoljenoviću i Darku Ljubanoviću.

Pogledajte prolog Sportske televizije

U natjecanju na devet rupa prvo je mjesto osvojila Iva Bistrović, drugo mjesto Luka Jurjević, a treće mjesto Matej Martinović. Prvo mjesto u natjecanju na pet rupa osvojio je Fran Gross, drugo mjesto Andrija Arbanas, a treće Val Kranjec.

Medalja za prvo mjesto u natjecanju na tri rupe pripala je Anti Paviću, za drugo mjesto Viktoru Račkom, a za treće mjesto Lamiji Ramadanović. Na natjecanju u chippu i puttu prvo je mjesto osvojio Roko Bošnjak, drugo mjesto Elena Filipančić, a treće Patrik Bokulić.

Također, nakon dodjele medalja, podijeljene su i diplome svoj djeci koja su završila početničku školu Golf akademije. Sponzori natjecanja bili su Dalmacijavino, čiji su poznati sok Pipi mališani pili tijekom cijelog natjecanja, te već tradicionalno – Biobaza.

“Vrijeme nam dan ranije, u petak baš i nije bilo naklonjeno, cijelu je noć padala kiša, tereni su djecu dočekali mokri, ali ništa nam ove subote nije stalo na put jer su svi uživali u igri, a pratila su nas i razdoblja kad je sunce obasjalo terene”, rekao je na dodjeli nagrada trener Miro Raić. Zadovoljstvo održanim događanjem nije skrivao ni voditelj Golf akademije Bogdan Palovšnik.

Pogledajte prilog iz HTV-ove emisije ‘KLUB 7’

“Vjerujem da su i djeca i roditelji zadovoljni organizacijom, a mi smo jako sretni ovako velikim odazivom. Na terenu se vidjelo da mališani uživaju u igri, a veselo je bilo i u iščekivanju toga tko će dobiti koju nagradu. Tu se trebamo posebno zahvaliti i našim juniorima, koji su nešto stariji i iskusniji pa su svojom igrom sigurno dodatno ohrabrili i motivirali početnike. Treba napomenuti da se vidi velik i brz napredak u igri kod sve djece koja počnu, upoznaju se s golfom i onda nastave trenirati s našim učiteljima. Zato ćemo u Golf akademiji svakako nastaviti s ovom tradicijom i ovakvim radom, preko zime u manjem intenzitetu, ali s novom sezonom iduće godine očekujemo još i više mališana ‘zagrijanih’ za golf. A mi ćemo ih, u GK Riverside Zagreb dočekati spremni za najkvalitetnije moguće druženje, treninge i edukaciju”, zaključio je Palovšnik.

U nastavku pogledajte galeriju fotografija s turnira…