Juniori odmjerili snage na turniru Golf kluba Riverside Zagreb

18.06.2018

Uoči ljeta u Golf klubu Riverside Zagreb održan je još jedan, sad već tradicionalni turnir u golfu “Junior Gold Cup”, i to u tri kategorije. Trener koji je ujedno i pokretač ovog turnira, Miro Raić, nije skrivao zadovoljstvo velikim brojem juniora koji su se u nedjelju, 17. listopada, okupili i odmjerili snage na golf terenu.

“Izrazito sam zadovoljan, bilo je stvarno super, vrijeme nas je poslužilo i drago mi je da je većina juniora uspjela doći na turnir, čak njih 29 od 35. Moram zahvaliti i svim sponzorima koji su nam pomogli, a to su Biobaza, Prva liga, Matea Nesek te direktor Riverside golfa Zagreb Antun Mikec”, istaknuo je Raić nakon turnira.

Juniori u najmlađoj kategoriji igrali su na tri “skraćene” rupe, ali ne treba sumnjati da je njima bilo najveselije i najzanimljivije. Fran Gross odnio je pobjedu među desetak igrača na mini-terenu, a priznao je da mu je druga rupa bila najteža jer mu je trebalo šest udaraca da pospremi lopticu na putting greenu. Otkrio je i da, uz golf u kojem namjerava ponijeti još medalja i trofeja, trenira i taekwondo.

U toj kategoriji najmlađi na terenu bio je mali Gregor, koji je od igre toliko ogladnio da hamburger nije ispuštao iz ruku ni dok je primao medalju.

U drugoj kategoriji snage je odmjerilo četvero igrača, na tri rupe na pravom terenu. Pobjedu je odnio Anel Zekanović kojem je, baš kao i njegovu bratu, ljubav prema golfu prenio otac.

“Bila je ovo dobra igra. Bio sam malo umoran i dekoncentriran u početku, ali na kraju je sve bilo izvrsno. Turnir je bio lijep, sponzori su bili dobri, a sviđa mi se i što su svi igrači s ovog turnira ponijeli nagrade”, rekao je Anel. Dodao je da mu je najteža rupa bila upravo ona najdulja jer je na njoj, kako kaže, zabrljao odmah na početku, ali kasnije je sve išlo lakše.

Najstarija skupina juniora u svojoj je kategoriji igrala turnir na devet rupa, a pobjedu je odnio Josip Božić, koji je nakon turnira samo kratko rekao – treba igrati opušteno i bez ljutnje.

Svi su juniori nakon turnira dobili prigodne poklone, a pobjednici su uz pehare dobili i rukavice.

“Neki od juniora koji su se natjecali igraju golf već dvije pa do šest godina, dok ga neki igraju tek mjesec-dva. U svakom slučaju, turnir je pokazao da Golf klub Riverside Zagreb ima sjajan pomladak”, na kraju je zaključio trener i organizator turnira Miro Raić.

U nastavku pogledajte galeriju fotografija s turnira…