Ivan Vučemil prvi je nositelj trofeja Captain’s Cupa, povijesnog turnira Golf kluba Riverside Zagreb

22.05.2018

Povijesni je trenutak bio za Golf klub Riverside Zagreb u petak, 11. svibnja 2018., kad je održan prvi Captain’s Cup turnir ovog novoosnovanog kluba, a ujedno je svečano obilježeno i otvaranje novouređenih golfskih terena, za koje sami igrači kažu da nadmašuju i brojne svjetske. Titulu pobjednika ovog prvog natjecanja Kluba ponio je mladi Ivan Vučemil.

“Ovim smo turnirom otvorili sezonu, ali i samo igralište, koje je zahvaljujući svom velikom trudu Antun Mikec, direktor Riverside golfa Zagreb, doveo na golfersku kartu Europe. Vjerujem da će na ovom reprezentativnom igralištu uskoro, uz golfere iz Hrvatske, zaigrati i sve više golfera iz inozemstva”, rekao je kapetan Kluba Miljenko Rebić, ne skrivajući zadovoljstvo održanim turnirom.

Temeljita priprema turnira

Budući da je i sam “svježi” golfer, Rebić se našalio da je morao dobro istražiti kako se kapetan odijeva, koje su mu obveze i kako sve to organizirati. Tako da je njegova lista obveza, umjesto natjecanja na 18 rupa, ipak bila duga lista organizacijskih poslova – od pića i hrane, do hostesa, pehara, dogovora s marshallom, voditeljicom dodjele nagrada i trofeja…

“Organizaciju ovog turnira ozbiljno sam shvatio jer sam po prvi puta kapetan. Obično kapetane na Skupštini biraju članovi, i to su najčešće dugogodišnji iskusni igrači s niskim hendikepom. Ali, s obzirom da smo ove godine osnovali klub, ja nisam prošao tu proceduru pa je to bio dodatni poticaj i odgovornost da što kvalitetnije organiziramo turnir. Iduće godine sigurno ćemo ići ‘po proceduri’, ali sada mi je zaista velika čast i odgovornost obnašati pred kolegama funkciju kapetana Kluba”, istaknuo je Rebić.

Veliko zadovoljstvo i ponos zbog uspješne organizacije prvog turnira Golf kluba Riverside Zagreb nije mogao sakriti ni predsjednik Kluba Vlatko Cvrtila.

“Trudit ćemo se da Klub živi kroz turnire, ali ne samo kroz turnire, nego i kroz sve druge aktivnosti koje su usmjerene prema popularizaciji golfa, prije svega među mladima, a onda i popularizaciji i promjeni percepcije golfa u hrvatskom društvu. U tome imamo i veliku podršku našeg Antuna Mikeca, vlasnika terena, bez čije investicije, podrške i entuzijazma ne bi bilo prilike da se ovdje tako dobro osjećamo, u ovako divnoj golferskoj atmosferi”, rekao je Cvrtila.

Dodao je kako je velika odgovornost vodstva Kluba da skrbi o svim aktivnostima koje bi jedan sportski klub trebao raditi, pogotovo zato što su svi u Riverside klubu – golferi entuzijasti. Tako da je svaki mali korak koji Klub napravi – golem uspjeh.

“Učimo svi zajedno, i mi u vodstvu kluba, i članovi, od kojih većina dosad nije bila u članstvu nekoga golf kluba. Osjećamo veliku odgovornost da prvenstveno igračima osiguramo sve potrebne uvjete u Klubu, kad je već teren zaista fantastičan. Po brojnosti smo najveći klub u Hrvatskoj, a drago mi je i da su nam se pridružili ljudi koji su tek sada po prvi put počeli igrati golf, a ‘zarazili’ smo ih entuzijazmom i pričama mi koji igramo već neko vrijeme”, dodao je Cvrtila. Najavio je pritom daljnje aktivnosti Kluba, od prvenstva pa do President’s Cupa kojim će ujesen zatvoriti sezonu.

I prvi nositelj trofeja, Ivan Vučemil, istaknuo je vrhunsku kvalitetu terena, a osvrnuo se i na svoju igru.

“Iskreno, bila mi je ovo velika želja – osvojiti prvi, povijesni turnir Golf kluba Riverside Zagreb. Sama igra nije mi bila lagana i bajna, loše sam krenuo, ali spasile su me zadnje tri rupe”, rekao je Vučemil.

Rezultati

Nagrade i trofeji dodijeljeni su na svečanosti nakon turnira, koju je vodila Iva Jerković.

Tako je nagradu “Bruto Gospodin” ponio Željko Vučemil, dok je nagradu “Bruto Dama” osvojila Snježana Crnoglavac. Nagrada “Bruto Senior” otišla je u ruke Ante Ćurkovića, a nagrada “Bruto Junior” u ruke Roka Paučinca.

Nagradu “Nearest to the pin” ponio je Zoran Primorac (0,8 m), a “The longest drive” Ante Čulo.

U Neto A kategoriji prvo mjesto pripalo je Anti Lebi, drugo mjesto Šefiku Mustedanagiću, a treće Josipu Vučemilu.

U Neto B kategoriji prvo mjesto pripalo je Milanu Lešini, drugo mjesto Miroslavu Bokuliću, a treće Krešimiru Lovrenčiću.

U Neto C kategoriji nagradu za prvo mjesto ponio je Ivan Čulo, za drugo mjesto Ratko Vlajo, a treće mjesto Dušan Jović.

U nastavku pogledajte galeriju fotografija s turnira…