Golf oduševio studentice i studente VERN’a

15.06.2018

Svoje prve loptice na putting greenu Golf kluba Riverside Zagreb u rupe su naučili “pospremati” i gosti sa Sveučilišta VERN’. Naime, 12. lipnja 2018. nekolicina studentica i studenata, zajedno s voditeljem sporta i rekreacije VERN’a, pod mentorstvom iskusnog trenera Mire Raića imalo je priliku ukratko upoznati svijet golfa.

Zaključak je bio gotovo jednoglasan – golf i nije tako jednostavan kako se u prvi mah može učiniti, ali ga upravo to čini zanimljivim i primamljivim.

“Bilo je zaista fora, nikad nisam igrala nešto slično. Bilo je i frustrirajućih trenutaka, pogotovo kad bih promašila lopticu, tako da u ovoj fazi još ne mogu shvatiti ljude koji kažu da ih golf opušta. Ja sam danas znala ponekad gubiti živce, ali vjerujem da je golferima koji vladaju tehnikom ipak drukčije”, kroz šalu je rekla Marija Banić, studentica VERN’a. Dodala je da joj je, unatoč brojnim promašenim lopticama, najzanimljivije bilo na driving rangeu. Iako se, kako je rekla, divi svima koji uspijevaju igrati satima po visokim ljetnim temperaturama.

Gosti s VERN’a ovog su puta mogli naučiti ponešto o kratkoj i o dugoj igri, a ova praktična demonstracija bila je dovoljna da ih zaintrigira da u budućnosti možda i razmisle o golfu kao o svom sportu.

“Svakako bih svakome preporučio da iskuša golf. Daleko je zahtjevniji i drukčiji od slike kakvu mnogi možda imaju o njemu, zanimljivo je vidjeti koliko tu ima detalja i preciznih pokreta. Ništa od ovoga nije tako jednostavno kako se čini, pa niti pogoditi rupu iz blizine na putting greenu. I baš zato je toliko zanimljivo”, istaknuo je Mario Kralj, voditelj sporta i rekreacije na VERN’u. I on u budućnosti vidi mogućnost da se vrati na teren, na neku širu obuku, a pogotovo bi volio raditi na zamahu, jer mu je prvo iskustvo na driving rangeu također ostavilo jak dojam.

Ne treba sumnjati da, kad ga jednom iskušaju, mladi golfom ostaju impresionirani, a u Golf klubu Riverside Zagreb vjeruju kako će im se na terenu uskoro pridružiti još brojne studentice i studenti.

U nastavku pogledajte galeriju fotografija…