Golf je hit među mališanima – u školu golfa za djecu krenula i druga grupa

29.09.2019

Nakon što je prva grupa mališana završila školu golfa uz izvrsne rezultate i odaziv, 28. rujna 2019. u školu je krenula i druga skupina djece mlađeg i starijeg uzrasta. Školu golfa organizira i sufinancira GK Riverside Zagreb u sklopu svoje Golf akademije. Mališane ni tmurno nebo, niti pokoja kap kiše nisu omeli u ‘hvatanja’ prvih lekcija kratke i duge igre.

“Ponosni smo što se iz prve skupine, od ukupno 15 polaznika, čak njih 12 odlučilo na daljnje treniranje golfa u sklopu GK Riverside Zagreb. S obzirom na entuzijazam novih polaznika, vjerujem da možemo očekivati slične rezultate, što pokazuje da golf postaje sve popularniji među mlađom generacijom i tu se vidi velik potencijal. A sufinanciranje od strane kluba, zbog čega je ova 12-satna škola praktički besplatna za djecu i njihove roditelje, pokazalo se kao izvrstan potez koji na terene privlači sve više mališana”, istaknuo je trener Bogdan Palovšnik.

Helena Maršić Jogun, majka desetogodišnje Pie, ispričala nam je da je njena kćer na golfu završila sasvim slučajno. Naime, Pia se dvije godine bavila jahanjem, a nedavno je na internetu ispunjavala test koji bi joj preporučio neki novi sport. Rezultat je ukazao na – golf. Trebalo je tada potražiti gdje se može učiti i igrati golf u Zagrebu i internet je opet ukazao na dobru adresu – Riverside klub Zagreb.

“Ova inicijativa o praktičko besplatnoj školi golfa je odlična za upoznavanje sa sportom, a velika je vjerojatnost da ću golf i sama isprobati, pogotovo jer je ovdje sve tako lijepo i zeleno”, rekla je Helena Maršić Jogun, dok je njezina kćer već ispucavala prve loptice pod vodstvom trenera Nikole Smoljenovića.

Andrija Antić i sam je dugogodišnji golfer koji je na prvi sat škole golfa doveo je svoju kćer Karlu, a kroz godinu u tom smjeru namjerava uputiti i sina Petra. Kako kaže – ovo je izvrsna inicijativa jer će vikende moći zajedno s djecom provoditi na golf terenu, a nema boljeg načina za ulazak u svijet golfa od ovakvog kakav organizira GK Riverside Zagreb. S njim se složio i još jedan otac, koji se i sam tek nedavno ‘navukao’ na golf.

“Prije godinu dana sam počeo igrati, praktički slučajno, a super je da sad moj Roko može početi od najmlađih dana. A zašto golf? Zato što je najbolji sport koji je čovjek izmislio”, zaključio je Božidar Špilek koji je na prvi trening dopratio svoga sina.