Dvanaestero djece pet dana uživa u golfu u sklopu kampa Golf kluba Riverside Zagreb

04.09.2019

Pet dana na golf terenima uz dobro društvo, usavršavanje tehnike igre i puno zabave – tako izgleda Golf kamp koji je za dvanaestero djece i ove godine organiziran u sklopu Golf akademije GK Riverside Zagreb. Kamp traje od ponedjeljka do petka uoči nove školske godine, okuplja djecu starosti od osam do 12 godina, a dijelom ga sufinancira upravo Klub. Na manjem terenu drugog smo dana kampa zatekli oduševljene klince.

Putt, pitch, swing – sve mi je ovdje super. Prvi put sam golf pokušao igrati još prije pet godina i od tada mi je to stvarno fora sport”, rekao je Jan Martinović iz Zagreba.

Zadovoljstvo dobrim rezultatima na terenu nije skrivao ni Val Kranjec iz Svete Nedelje, koji se nada da će jednog dana postati reprezentativac.

“Prvi put sam se upoznao s golfom prije dvije godine i jako mi se svidjelo, zato sam sada ovdje u kampu, a imamo i izvrsnog trenera”, rekao je Val i dodao da mu se najviše sviđa kad pucaju swing.

A trener pod čijim budnim i iskusnim okom djeca usavršavaju svoju igru je Miro Raić.

“Kamp se u sklopu Golf akademije u Klubu održao već nekoliko puta. Trebao je biti na samom kraju prošle školske godine, ali se tada spajalo dosta praznika kada su roditelji s djecom otputovali iz grada, tako da smo odlučili kako je bolje kamp organizirati tjedan dana prije početka nove školske godine. Imamo ovdje dvanaestero djece, i to uglavnom onih koji golf već igraju barem godinu ili dvije. Svi imaju svoju opremu i mogu reći da su nam u kampu sad već malo ‘ozbiljniji’ igrači, pa mislim da uskoro možemo neke od njih očekivati i na turnirima. U sklopu kampa svakako imaju priliku dosta toga naučiti i ‘izbrusiti’ u svojoj igri, a nakon toga najčešće dobiju dodatnu volju i motivaciju za daljnje korake”, rekao je trener Raić.

Opisao je kako je kamp koncipiran. Naime, pet dana zaredom starta se u 9 ujutro, a završava u 15 sati.

“Uvijek započinjemo razgibavanjem, vježbanjem kratke i duge igre, a nakon toga se odlazi na teren. Danas, primjerice, imamo terensku nastavu gdje igraju u parovima, a nakon toga će uslijediti usavršavanje tehnike igre. Svaki dan dodatno radimo na različitoj vrsti udaraca. Naravno, napravimo i pauzu za ručak. Valja napomenuti i da smo kao donaciju iz Škotske dobili snag opremu, koja dodatno pomaže djeci da vježbaju i uče – radi se o plastičnim palicama, lopticama s čičkom, metama i mrežama, a klinci to vole jer uz učenje dobiju i zdravu dozu igre i natjecanja. Tako da kombiniramo vježbu sa snag opremom i odlazak na teren. A za zadnji dan predviđeno je natjecanje na devet rupa, nakon čega će svi dobiti diplome”, objasnio je trener.

Iz oduševljenja koje pokazuju nove generacije golfera na terenu, može se očekivati da će iz godine u godinu popularnost ovog sporta sve više rasti.

“Tata i mama su mi prije igrali golf pa sam ga i ja želio iskusiti, probao sam i to je stvarno odličan sport, a i lijepo je biti u prirodi i tako igrati svaki dan. Volio bih da i drugi moji vršnjaci probaju igrati”, zaključio je za kraj Tomislav Horvat iz Zagreba, a već trenutak kasnije odjurio je s prijateljima ‘osvajati’ još jednu rupu.

U nastavku pogledajte galeriju fotografija