Golf akademija

Dragi budući golferi, 

dobro nam došli na stranicu “Akademije” Golf kluba Riverside Zagreb.

Golf klub Riverside Zagreb razvija program za edukaciju osnova golfa školske djece s područja grada Zagreba. Program treba omogućiti djeci razumijevanje naziva i načela golfa, prikaza i edukacije osnova tehnike golf igre, te upoznavanje s Pravilima i tajnama sporta uz zabavan sadržaj.

Svaki program traje 12 sati, a izvodi se tijekom 4 tjedna po 3 sata tjedno, 1 sat u tjednu poslijepodne i 2 sata vikendom.

Troškove školovanja (honorar učiteljima golfa, najam golf opreme, najam loptica, naknada za korištenje golf igrališta…) pokriva GK Riverside Zagreb uz participaciju po djetetu ovisno o tečaju.

Glavne značajke programa su slijedeće:

 • Djeca će unutar svakog tečaja biti podijeljena u grupe
 • Grupe se sastoje od 6 polaznika
 • Mlađa grupa – djeca od 10. – 12. godina
 • Starija grupa – djeca od 13. – 14. godina

Početna škola golfa – „Igraj golf“

 • Trajanje: 4 tjedna odnosno 12 sati, od čega svaki sat traje 50 minuta
 • Veličina grupe: do šest (6) polaznika
 • Tijekom škole polaznici uče osnove golfa (udarac swing, duga igra mid ironi i kratka igra putt i chip)  i razvijaju svoje funkcionalno – motoričke sposobnosti.
 • Participacija: 200,00 HRK po djetetu
 • U cijenu škole uključene su loptice, golf palice za vježbu te stručno vodstvo.

Nakon početne škole „Igraj golf“ polaznicima preporučamo nastavak učenja kroz ponudu škole  “Igram golf”.

Napredna škola golfa – „Igram golf“

 • Trajanje:   4 tjedna odnosno 12 sati, od čega svaki sati traje 50 minuta
 • Veličina grupe: do šest (6) polaznika
 • Tijekom škole polaznici ponavljaju osnove golfa (swing,  long ironi i woodovi, pitch i bunker) te osnove igre iz visoke trave i neravnih površina (posebni udarci).
 • Participacija: 300,00 HRK po djetetu
 • U cijenu škole uključene su loptice, golf palice za vježbu te stručno vodstvo.

Tijekom programa djeca će primarno naučiti golf udarce kroz elemente kratke i duge igre u različitim uvjetima (duboka trava, igranje iz pijeska, igranje s kosina, i sl.), s naglaskom na etiku i pravila ponašanja na i izvan golf terena. Pored igračkih vještina, djeca će razvijati i interpersonalne vještine: poštivanje sebe i drugih, razvijanje sposobnosti zadržavanja pozitivnog stava prema sebi bez obzira na ishod/rezultat, naučiti postavljati ostvarive osobne ciljeve, produktivnost, sposobnost upravljanja vremenom za određeni zadatak, te razvijati i druge vještine vezane uz sport.

Nakon početnih 12 sati, svim zainteresiranima za nastavak edukacije, golf klub Riverside Zagreb omogućiti će daljnje školovanje i treniranje. Program će provodili učitelji golfa (članovi PGA Hrvatska) s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom, uz pomoć stručnih savjetnika i demonstratora. Škola golfa održavat će se na otvorenom prostoru u Blatu, na Riverside golf Zagreb terenu, Jadranska avenija 6.

Ako ste zainteresirani da se vaše dijete uključi u ovaj program, molimo vas  popunite pristupnicu na OVOJ STRANICI, kako bismo vas pozvali na uvodni informativni sastanak radi upoznavanja sa svim detaljima programa. Nakon toga možete odlučiti o sudjelovanju vašeg djeteta.

Pozivamo i vas, roditelji da nas kontaktirate i da se prijavite na neki od tečajeva koje organizira Golf akademija.

Više o tome potražite na linku

Vjerujemo da ćete se, kao i mnogi do sada, zaljubiti u ovaj predivni sport i uživati u prirodnoj oazi, uz dozu natjecateljskog duha. 

Za početak, svima onima koji se prvi put imaju priliku susresti s golfom, preporučujemo pogledati ovaj video:

Za dodatna pitanja i objašnjenja kontaktirajte nas na e-mail: info@gkriversidezagreb.hr